Ota yhteyttä
Ota yhteyttä myyntiin

Osa-aikaisesta opiskelijasta kansainvälisen IT-organisaation vetäjäksi


27-vuotias Ekke Leppäniemi on työskennellyt Arkancella ja sen edeltäjillä jo seitsemän vuotta. Alun perin osa-aikaisena IT-tiimissä aloittanut Leppäniemi on edennyt urallaan vinhasti. Nykyään hänen vastuullaan onkin koko Arkancen kansainvälinen IT-ympäristö.

Nuoresta iästään huolimatta Leppäniemi on ehtinytkin tehdä urallaan paljon jo ennen Arkancelle tuloaankin. Organisaatio uudistui pian aloittamisen jälkeen ja Leppäniemi pääsikin heti näyttämään osaamistaan koko yrityksen tasolla.

–  Lähdimme ihan nollista rakentamaan IT-ympäristöä koko Suomen organisaatiolle. Onkin erityisen siistiä, että oma kädenjälki näkyy aivan konkreettisesti työssä edelleen.

Päivittäinen työ on sopivan vaihtelevaa

Tiivistetysti tärkeimpiin työtehtäviini kuuluu, että kaikissa Arkance-maissa on yhteensopivat ja turvalliset tietojärjestelmät, jotka ovat kustannustehokkaita ja tukevat päivittäistä työtämme. Ohjelmistotalona tietokone on pääasiallinen työvälineemme, siksi laitteiden tuleekin aina olla huippuvalmiudessa.

Leppäniemen nykyinen positio on kokonaan uusi toimenkuva, joka syntyi Arkance Systemsiin integroitumisen myötä. Rooli on iso, sillä työssään Leppäniemi vastaa kaikkien Arkance-maiden it-ympäristöistä ja koordinoi muun muassa paikallista IT-tukea, sekä yhteistyötä Monnoyeur -konsernin IT-yksikön kanssa. Suurimmaksi osaksi työ koostuu järjestelmämigraatioiden, sekä verkko- ja palvelininfrastruktuurin suunnittelusta ja toteutuksesta. Välillä tietysti sammutellaan tulipaloja.

-Olen saanut aina itse aika pitkälle suunnitella työnkuvani ja omat vahvuuteni otetaan siinä huomioon. Olen saanut myös sopivassa määrin vastuuta ja vapautta, erityisesti nyt uuden roolini myötä.

Suunsa avaamalla pääsee pitkälle myös kansainvälisesti

Leppäniemi aloitti roolissaan koronapandemian aikana, joten hän ehti tehdä uusia työtehtäviään etänä noin vuoden verran. Lopulta hän pääsi tapaamaan kansainvälistä tiimiään Pariisissa. Viikon vierailun aikana tiimin kanssa päästiin keskustelemaan viimein kasvotusten ja kouluttautumaan konsernin tietojärjestelmien ja käytäntöjen parissa.  Olen edennyt urallani oikeastaan kahdesta syystä. Ensimmäinen on suun avaaminen silloin, kun on asiaa, Arkancella ei tarvitse nimittäin pelätä hierarkioita. Toinen syy on johdon vilpitön halu kehittää toimintaa ja siten antaa isoakin roolia työntekijän taustasta tai senioriteetista riippumatta.Leppäniemelle onkin alusta asti ollut selvää, että omalla proaktiivisuudella voi saada isojakin muutoksia aikaan vauhdilla, ilman että odotellaan byrokratian rattaiden pyörimistä. Tämä korostuu erityisesti uudessa kansainvälisessä ympäristössä.

–  Arkance Systems Finlandin ja oman uuden roolini myötä teen päivittäin töitä kansainvälisten kollegoiden kanssa. Erityisesti alussa kuulinkin usein ihmettelyä, kun totesin kaikkeen ”let’s do it”, Leppäniemi naurahtaa.

Tämä asenne on kuitenkin kantanut maailmalle virtuaalisesti ja nyt myös fyysisesti.

–  Uusi roolini on tuonut paljon uutta työhöni, ja siksi olenkin kiitollinen Arkancelle etenemismahdollisuuksista.

IT-ratkaisuja etänä, läsnä ja jatkuvasti kehittyen

Vaikka toimistotyöntekijät ovatkin pikkuhiljaa alkaneet siirtyä konttoreille ja Leppäniemi on päässyt jo maailmallekin, Arkancella tuetaan edelleen myös etätöiden tekemistä.

–  IT-hommissa työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Pääasiassa hommat hoituvat hyvin etänä, mutta tilanteen tullessa on mahdollista lähteä lyhyelläkin varoitusajalla Eurooppaan ratkomaan IT-haasteita paikan päälle.

Etätyön lisäksi Leppäniemi on erityisen iloinen Arkancen tarjoamista mahdollisuuksista kouluttautua, kehittää ja kehittyä jatkuvasti. IT-ala uudistuu järisyttävää vauhtia ja aallon harjalla pysymiseksi on tärkeää opiskella ja kouluttautua.

–  Olen iloinen, että työnantaja tukee tätä ja mahdollistaa erilaisiin koulutuksiin osallistumisen.

Työntekijä on luonnollisesti itse paras kertomaan, missä olisi hyvä seuraavaksi kehittyä. Leppäniemi arvostaa sitä, että Arkancella työntekijän tarpeita kuunnellaan ja niiden mukaan toimitaan.

– Esimerkiksi viime vuonna havaitsin “aukon” projektijohtamisessa, ja päädyin kolmepäiväiselle kurssille tietojärjestelmäprojektien suunnitteluun ja läpivientiin, Leppäniemi tiivistää.