Ota yhteyttä
Ota yhteyttä myyntiin

Autodesk Forma

Autodesk Forma on tekoälyyn perustuva ratkaisu, joka nopeuttaa päätöksentekoa ja eri vaihtoehtojen vertailua rakennusprojektien alkuvaiheessa. Formaan on yhdistetty Autodesk Spacemakerin ja FormItin ominaisuudet. Forma sisältyy myös AEC Collection ohjelmistopakettiin. 

 • Luo kattavat toteutettavuustutkimukset erittäin nopeasti
 • Vertaa, tutustu ja optimoi rakennuspaikan vaihtoehoja nopeasti parhaan suunnittelutuloksen takaamiseksi
 • Vie suunnitelma eteenpäin päätöksenteossa kattavien yhteistyöominaisuuksien avulla

Tulevaisuuden kaupunkisuunnitteluohjelmisto

Autodesk Forma (aiemmin Spacemaker) on innovatiivinen tekoälypohjainen kaupunkisuunnittelun ohjelmisto, joka auttaa suunnittelijoita luomaan tehokkaita ja kestäviä kaupunkialueita. Forma auttaa sinua tekemään älykkäitä päätöksiä jo varhaisessa vaiheessa suunnitteluprosessia, säästäen aikaa ja kustannuksia myöhemmiltä vaiheilta. Erilaisten konseptien luominen ja vertailu on mahdollista tehdä minuuteissa. Suunnitelmiin tehtyjen muokkauksien vaikutukset ovat helppo ymmärtää datan visualisoinnin avulla. 

Autodesk Forman käyttö mahdollistaa monien eri tekijöiden, kuten liikenteen, rakennusten, viherrakenteiden ja kävelyreittien, tarkastelun yhdessä kokonaisuudessa. Ohjelmisto analysoi ja antaa tietoa suunnittelun vaikutuksista ympäröivään alueeseen, mikä helpottaa kestävien ja toimivien suunnitelmien luomista. Ohjelmisto on suunniteltu erityisesti maankäytön ammattilaisille, arkkitehdeille sekä tonttien kehittämisestä vastaaville henkilöille. 

Autamme Forman käyttöönotossa koulutus ja tukipalveluilla. Neuvomme myös käyttäjien aktivoinnissa ja määrittelyssä, sekä muissa käytännön asioissa. Autodeskin pitkäaikaisena kumppanina tunnemme toimintatavat ja osaamme auttaa ongelmatilanteissa. Tuotteiden koulutukset ja käyttöönotot ovat erityisosaamistamme. 

Tutustu Forma-koulutuksiimme

Vapauta aika suunnitteluun

Keskity suunnitteluun ja anna Forman tehdä tarvittavat analyysit. Forma sisältää jopa 100 erilaista kriteeriä, joiden mukaan vaihtoehtoja voidaan luoda ja analysoida. Säästä erilaisten analyysien luomiseen käytettävää aikaa ja keskity parhaiten soveltuvien vaihtoehtojen vertailuun ja jatkokehittämiseen. Forman avulla pystyt luomaan enemmän vaihtoehtoja tontin käytölle, kuin koskaan aikaisemmin. Vertaile ja arvioi eri vaihtoehtoja rinnakkain reaaliaikaisesti siirtämättä luonnoksia erillisiin ohjelmistoihin. Löydä parhaat ratkaisut asumismukavuuden ja rakennustiheyden välillä. Forma mahdollistaa myös yhteistyön muiden käyttäjien kanssa, jolloin samaa mallia on mahdollista työstää tiimin kesken. 

Vähennä riskejä tiedon avulla

Hyödynnä Forman analyysejä potentiaalisten tonttien vertailussa maanhankintaa varten. Tekoäly auttaa tuottamaan parhaat ratkaisut asumismukavuudelle ja rakentamisen volyymille. Forma voi myös optimoida parkkipaikkojen määrän niille osoitetulla alueella, joka auttaa oikean kokoisen alueen varaamisessa parkkipaikoille.  Analyysien visualisuus helpottaa ymmärtämään tontin rajojen, maaston, rakennusten, tuulen ja auringonvalon vaikutukset eri vaihtoehtoihin. Löydä ja arvioi parhaat tontit tehokkaammin. Vähennä projektin alkuvaiheen riskejä perustamalla päätökset tuoreeseen ja paikkansapitävään tietoon. Varmista, että hankit parhaat tontit ja hyödynnät niiden koko potentiaalin asukasmukavuudesta tinkimättä. Optimoi asuntojen jakoa ja erikokoisten asuntojen määrää kiinteistössä ja tutki miten maksimoit näkymät tiettyyn ilmansuuntaan, kuten merelle. 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Tilaus

Autodesk Forman käyttö mahdollistaa monien eri tekijöiden, kuten liikenteen, rakennusten, viherrakenteiden ja kävelyreittien, tarkastelun yhdessä kokonaisuudessa. Ohjelmisto analysoi ja antaa tietoa suunnittelun vaikutuksista ympäröivään alueeseen, mikä helpottaa kestävien ja toimivien suunnitelmien luomista.

Suunnittele:

 • Käytä jopa 50 % vähemmän aikaa eri vaihtoehtojen luomiseen, vertailuun ja analysointiin
 • Analysoi erilaisia kiinteistöön vaikuttavia ulkoisia tekijöitä, kuten päivän- ja auringonvalon määrää, ulkoalueiden mukavuutta, näkymiä asunnoista ja paljon muuta.
 • Nauti automaattisista pinta-ala laskelmista
 • Käytä suunnitelman pohjalla valmista dataa, kuten maanmittauslaitoksen tietoja
 • Yhdistä Forma saumattomasti Revit ohjelmistoon
 • Seuraa eri versioita ja tee yhteistyötä projektin eri osapuolten kanssa samassa 3D-mallissa

Vähennä riskejä:

 • Vähennä projektin riskejä tekemällä päätökset dataan perustuen
 • Hyödynnä tekoälyä asumismukavuuden ja rakentamistehokkuuden optimoinnissa
 • Optimoi erikokoisten asuntojen määrä ja sijoittelu rakennuksessa
 • Nopeuta projektin läpimenoaikaa vähentämällä soveltuvuusarviointiin käytettävää aikaa
 • Opi käyttämään Formaa jopa kahdessa tunnissa
 • Erittäin helppokäyttöinen

Katso webinaarista kuinka voit hyödyntää tekoälyä suunnittelun apuna:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä ohjelmistoista

Valitsemasi ohjelmisto

Valintasi

Formation

Service

  Valintasi

  * Tähdellä merkityt ovat pakollisia

  Close