Ota yhteyttä
Ota yhteyttä myyntiin

Tehosta suunnittelua ja suunnitteluprosesseja


04.05.2023

TEHOSTA SUUNNITTELUA JA SUUNNITTELUPROSESSEJA

Syksyn 2022 webinaarisarjan viidessä jaksossa asiantuntijamme kertoivat, miten Arkance Systemsin ohjelmistoilla ja ratkaisuilla tehostetaan suunnittelua ja suunnitteluprosessien yhteen toimivuutta. Lisäksi ratkaistiin suunnittelun ongelmia talonrakennushankkeen eri vaiheissa. Katso webinaaritallenteita, joissa kerromme miten taklata haasteet aina maankäytön suunnittelusta tekoälyn avulla, projektin pilvipohjaiseen yhteistoimintaan ja pistepilvien hyödyntämiseen korjausrakentamisen lähtötietoaineistona.

Osa 1: Tekoäly maankäytön suunnittelun apuna

Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa käsitellään maankäytön suunnittelun automatisointia tekoälypohjaisen Autodesk Spacemaker ohjelman avulla. Maankäytön ja kaupunkisuunnittelun tarve kasvaa jatkuvasti, ja suunnittelijoilta odotetaan tulevaisuudessa yhä nopeampia ja tehokkaampia ratkaisuja. Webinaarissa Arkance Systems ohjelmistoasiantuntija Lauri Harju näyttää, kuinka Spacemakerin tekoälyllä ja pilviprosessoinnilla saadaan aina kunkin rakennusprojektin paras ratkaisu, kun suunnittelun apuna käytetään automaattisesti generoituja vaihtoehtoja. Rakennusprojektin tarpeet, ideat ja ajatukset materialisoituvat valmiiksi ehdotuksiksi Spacemakerissä, josta ne voidaan viedä eteenpäin jatkokehitykseen muissa ohjelmistoissa. Webinaarissa näytetään kuinka Spacemakerilla luotu ratkaisu viedään eteenpäin Autodesk Revit -ohjelmistoon.

Osa 2: Tehokas tietomallintaminen Revit -lisäosilla

Webinaarisarjan toisessa osassa esitellään Arkance Systemsin lisäosatarjontaa Autodesk Revit tietomallinnusohjelmalle. Ohjelmistoasiantuntija Lauri Harju nostaa esiin kiinnostavimmat ratkaisut betoni- ja puuelementtisuunnitteluun, sekä Revitin dokumentoinnin tehostamiseen. Vakiona Revit tarjoaa kattavasti työkaluja tietomallintamiseen. Holixa T4R- ja AGACAD-lisäosat tehostavat Revitin toiminnallisuutta ja suunnittelua. Näiden lisäosien avulla voidaan säästää aikaa, kun toistuvat sekä yksitoikkoiset toimet automatisoidaan. Webinaarissa tarjotaan myös selkeät ohjeet työkalujen käyttöönottoon ja esitellään Arkance Systemin Revit lisäosien hallintaan ja asennukseen käytettävä BIM Dock. Lataa BIM Dock ilmaiseksi kotisivuiltamme jo tänään ja ota käyttöön ilmaiset kokeiluversiot Revit-lisäosistamme.

Osa 3: Tilannekuva ja tietomallipohjainen yhteistyö pilvialustalla

Webinaarisarjan kolmannessa jaksossa ohjelmistoasiantuntijamme Joona Lehtinen keskittyi suunnitteluhankkeen tietomallipohjaiseen yhteistyöhön Autodesk Construction Cloud -pilvialustalla. ACC-alustalla tiedon jakaminen, kommunikointi ja tilannekuvan tuottaminen onnistuu kätevästi. Rakennushankkeissa syntyy valtava määrä dataa, jonka hallitseminen tuottaa haasteita. Tieto on usein jäsentämätöntä ja sitä on vaikea koordinoida. Autodesk Construction Cloud yhdistää projektin osapuolet ja tiedon samalle alustalle läpi hankkeen elinkaaren. Tämä mahdollistaa keskitetyn tietomallipohjaisen kommunikoinnin ja tiedonhallinnan. Tilannekuva hankkeen eri vaiheissa on tärkeä tiedonlähde. Kun hankkeen tieto ja kommunikointi saadaan yhdelle alustalle, mahdollistetaan kattavan tilannekuvan tuottaminen.

Osa 4: Tietomallien ja 2D-suunnitelmien sujuva tarkastaminen sekä määrälaskennan helpottaminen

Webinaarisarjan neljännessä jaksossa ohjelmistoasiantuntijamme Joona Lehtinen keskittyi tietomallien ja suunnitelmien tarkastamiseen. Tietomallien koordinointi ja yhteensovitus tuottaa usein haasteita ja ylimääräistä työtä projektissa. Webinaaritallenteesta opit, kuinka tietomallien yhteensovittaminen ja tarkastus voidaan toteuttaa Autodesk Construction Cloud alustan ja Navisworksin avulla helposti ja yhdistää ne sujuvasti osaksi suunnittelua. Lisäksi opit, kuinka Autodesk Construction Cloud Takeoffi työkalun avulla voidaan edistää ja sujuvoittaa määrälaskentaa suoraan pilvialustalla.

Osa 5: Pistepilvet ja YTV2012-mukainen lähtötietomallintaminen

Webinaarisarjan viidennessä avainasiakaspäällikkömme Miika Kostamo kertoi YTV2012 vaatimusten mukaista lähtötietomallinnusprosessia ja Revit ohjelmistoa. Opit käytännön esimerkin avulla, kuinka tuodaan pistepilvet Recap-ohjelman kautta Revit-ohjelmistoon. Saat myös muutamia vinkkejä pistepilvien helpompaan käsittelyyn tietomallinnusta varten. Esimerkin prosessi soveltuu myös korjaushankkeisiin ja työmaatoteutumien tarkastamiseen.