Ota yhteyttä
Ota yhteyttä myyntiin

Orangeworks – Arkance Systems haastaa katsomaan pidemmälle


26.02.2024

Asiakastarina - Orangeworks


Kun asiakas haluaa suunnittelu- ja tuotantoprosesseistaan älykkäämpiä ja tehokkaampia, Arkance auttaa sitä pääsemään tavoitteeseensa. Eräs tällainen asiakas on Orangeworks, jota Arkance Systems auttoi saamaan järjestelmistään paljon enemmän irti. Miten? Virtaviivaistamalla tiedonvaihtoa suunnitteluosaston ja työsuunnittelijoiden välillä tilaustenkäsittelyn yhteydessä.

Asiakas

Orangeworks (joka on hiljattain avannut uuden toimipisteen Alankomaiden Ossiin) on erikoistunut elintarviketeollisuuden laitteiden suunnitteluun ja toteutukseen – tuotanto- ja varastointiratkaisuista kokonaisiin tuotantolinjoihin asti. Siinä missä muut alan toimijat pyrkivät vakioratkaisuihin, Orangeworksin vahvuutena on kehittää ratkaisuja asiakaskohtaisiin haasteisiin.

Bas Claassen toimii Orangeworksilla projekti-insinöörien tiimipäällikkönä. Hän pitää asiakkaan tarpeiden ymmärtämistä yrityksensä suurimpana vahvuutena. ”Mitä asiakas tuottaa? Ja millainen tuotantoprosessi olisi sille ihanteellinen? Perustamme ratkaisumme näihin asioihin. Lyhyt läpimenoaika on tässä erittäin tärkeä, koska asiakas haluaa saada tuotantolinjansa käyntiin mahdollisimman pian. Meille mittatilauslaitteet ovat päätavoite, mutta asiakkaalle ne ovat vain keino.

Haaste

Orangeworks otti yhteyttä Arkance Systemsiin, koska se tarvitsi apua Autodesk Inventor- (3D-mallinnus) ja Autodesk Vault Professional (tuotetietojen hallinta) -suunnittelujärjestelmien määrittämiseen ja käyttöön. Tuolloin prosessit eivät nimittäin menneet suunnitelmien mukaan.

Ongelman ydin: Orangeworks toimi ilman vakiomuotoisia osaluetteloita. Jokainen osaluettelo oli ainutlaatuinen, mikä hankaloitti osto- ja tuotantoprosessia. Käytännössä se tarkoitti sitä, että insinöörit julkaisivat jokaisessa suunnitteluvaiheessa uusia osaluetteloita (Vaultissa), joiden perusteella luotiin ERP-ostotilaukset. Claassen: ”Sen seurauksena aloimme tilata osia vasta, kun insinöörimme olivat saaneet luonnoksensa valmiiksi. Tämän seurauksena esimerkiksi tilasimme suhteellisen myöhään tuotteita, joilla on pitkä läpimenoaika. Halusimme lisäksi käynnistää oman tuotantomme aikaisemmassa vaiheessa. Työsuunnittelijoillamme kului paljon aikaa tuotantotilausten käsittelyyn ja niiden järjestyksen suunnitteluun, mikä aiheutti viivästyksiä. Prosessi piti saada sujumaan paremmin ja nopeampi.”

”Pystymme hyödyntämään suunnitteluohjelmistomme tietoja paljon paremmin”

Ratkaisu

Orangeworks etsi kumppania, joka voisi auttaa sitä hyödyntämään paremmin suunnitteluprosessin tietoja ja yhdistämään eri järjestelmien tietoja. Claassen: ”Tietojen tallentaminen oli valtava haaste – sekä järjestelmiemme että työntekijöidemme tietojen osalta. Halusimme luoda sitä varten automatisoidun työkulun, koska sen avulla voisimme lyhentää projektien läpimenoaikaa ja alentaa niiden hintaa. Näin vahvistaisimme merkittävästi kilpailuasemaamme. Arkance Systems löysi tähän täydellisen ratkaisun.”

“Arkance Systemsin toimittama ratkaisu on älykäs: se analysoi esimerkiksi CAD-malleja ja määrittää niiden perusteella automaattisesti, mitä muokkauksia voimme tehdä omilla tuotantovälineillämme. Tämä vähentää työsuunnittelijoiden työtaakkaa, sillä heidän tarvitsee tehdä vähemmän päällekkäistä työtä. Sen sijaan he voivat auttaa asiantuntemuksellaan siellä, missä sitä tarvitaan. Myös tuotteet, joiden läpimenoaika on pitkä, tilataan suoraan. Ja haluammeko vielä muuttaa luonnosta myöhemmässä vaiheessa? Siinä tapauksessa asiaankuuluvat osaluettelot päivitetään automaattisesti. Huomaamme jo nyt, että saamme oikeat tuotteet ja osat valmiuteen paljon paremmin kuin ennen. ”Pystymme hyödyntämään suunnitteluohjelmistoamme tietoja paljon paremmin”

”Työskentelemme tehokkaammin ja älykkäämmin, ja prosessit on integroitu järjestelmiimme.”

Hyödyt

Claassenin mukaan hänen yrityksensä on saanut monenlaisia hyötyjä. ”Insinööriemme ja työsuunnittelijoidemme julkaisemat tiedot syötetään välittömästi ostotilaukseen. Tämän ansiosta suunnittelu- ja osto-osaston kollegamme voivat jatkaa prosessia heti ja tuotanto-osastomme voi alkaa esimerkiksi jo leikkaamaan ja asettamaan levyjä. Entä osat, joilla on pitkä toimitusaika? Voimme tarjota niitä tuotantotietojen valmistelemiseen käyttämällemme Ridder iQ -ohjelmalle PDM-järjestelmämme kautta jo varhaisessa vaiheessa.”

”Työskentelemme tehokkaammin ja älykkäämmin, ja prosessit on integroitu järjestelmiimme. Lisäksi käyttämämme tieto on monipuolisempaa kuin ennen. Järjestelmissämme on enemmän tietoa. Joillekin kollegoille se vaati tietysti totuttelua. Mutta tämä suhteellisen pieni investointi on tuonut meille yrityksenä suurta lisäarvoa.”

Lisäarvo

Claassen muistelee yhteistyötä Arkance Systemsin kanssa hyvillä mielin. ”He eivät yritä myydä vakioratkaisuja, joihin meidän on mukautettava prosessejamme, vaan pikemminkin päinvastoin. He suunnittelevat prosessimme yhdessä kanssamme, ja heillä on siihen tarvittavat ihmiset. Projektipäällikkönämme toimi Arkance Systemsin kautta koneinsinööri, jolla on silmää prosessille. Hän tietää, mitä haasteita alallamme on, ja hän osaa tarjota niihin sopivia ratkaisuja. Olemme esimerkiksi kehittäneet yhdessä Arkance Systemsin kanssa työsuunnitteluun tarkoitetun työkaluohjelmiston Vaultille. Se on kiinnostava myös muiden yritysten kannalta.”

Claassen mainitsee lisäksi Arkance Systemsin ”positiivisen itsepäisen” luonteen – Arkance Systemsillä on myös rohkeutta sanoa ”ei”, mikä on osoittautunut vahvuudeksi. Homman nimi ei ole ”sinä pyydät, me toimitamme”; Arkance Systems haastaa katsomaan yhdessä pidemmälle. Näin he toimivat jo projektin alkuvaiheessa – he käyttävät paljon aikaa ja energiaa valmisteluvaiheeseen. Näin saadaan selkeä kuva siitä, millainen ratkaisu tarvitaan. Se tekee prosessista erittäin virtaviivaisen. Lisäksi he vakuuttivat meille, että kaikki on mahdollista, mutta he eivät koskaan jättäneet meitä oman onnemme nojaan näiden eri mahdollisuuksien suhteen tai koittaneet saada asioita väkisin läpi siksi, että ne olisivat sopineet heille paremmin. Olemme määrittäneet yhdessä tavoitteen ja tehneet johdonmukaisesti töitä sen eteen. Pääsemme nauttimaan sen hyödyistä nyt joka päivä.”