Ota yhteyttä
Ota yhteyttä myyntiin

3 syytä miksi Bluebeam-versiopäivitys kannattaa tehdä nyt!


04.05.2023

Bluebeamin lisensointimallia on päivitetty uusimmassa Bluebeam Revu 21 versiossa. Entisen lisenssiavainperiaatteella toimivan Bluebeam-ohjelmiston aktivoinnin sijaan, ohjelmisto otetaan käyttöön kirjautumalla sisään omalla henkilökohtaisella Bluebeam ID:llä. Uusi toimintatapa on huomattavasti entistä ketterämpi ja jatkossa kaikki Bluebeam käyttöliittymät ja toiminnot ovat saatavilla vain kirjautumalla sisään. Alla kolme syytä miksi päivttäminen Bluebeam 21 versioon kannattaa:

  1. Pääset käsiksi työhösi kaikkialta laitteesta riippumatta. Kirjautumalla sisään Bluebeam ID:llä saat käyttöösi Revu 21 työkalut, Bluebeam Cloudin sekä studion.
  2. Organisaation lisenssien hallinta helpottuu uudessa lisenssiportaalissa. Lisenssejä voidaan helposti aktivoida ja deaktivoida portaalista (jos esimerkiksi käyttäjiä on enemmän kuin lisenssejä).
  3. Bluebeam Revu 20 käyttäjille päivittäminen uusimpaan versioon on ilmaista kevään 2023 ajan!

Ohjeet Bluebeam Revu 20 päivittämisestä Revu 21 versioon löytyy täältä.

Kaikki hyöty irti Bluebeam profiileista

Bluebeam on hyödyllinen ja kätevä työkalu PDF-tiedostojen tarkasteluun, kommentointiin ja muokkaukseen. Kaikki perustoiminnot merkinnöistä mittauksiin ovat helposti käyttäjän ulottuvilla. Bluebeamin suurin hyöty tulee kuitenkin ohjelmiston muokkauksesta juuri omaan työhön tehokkaimmaksi profiilien avulla.

Profiilien avulla käyttäjät ja organisaatiot voivat muokata Bluebeam Revun käyttöliittymää ja tallentaa sekä ryhmitellä valmiiksi esimerkiksi käytetyimmät ja tärkeimmät työkalut Tool chestiin. Kun muokkaukset tallennetaan profiiliin, ne ovat aina saatavilla, kun tämä profiili aktivoidaan. Profiilien avulla voidaan esimerkiksi luoda yksittäiselle organisaatiolle valmiit työkalut eri kohteiden määrälaskentaan, jolloin valmiiksi määritellyt työkalut ovat aina kaikkien työntekijöiden helposti saatavilla. Profiilien ansiosta työntekijöiden ei tarvitse luoda jokaista mittaustyökalua tyhjästä ja näin ollen aikaa itse työn tekemiselle säästyy huomattavasti.

Profiilien avulla voit:

  • Kustomoida käyttöliittymän omien tai organisaatiosi tarpeiden mukaiseksi. Pystyt esimerkiksi piilottamaan tarpeettomat työkalut ja näyttää vain tarvittavat toiminnot. Käyttöliittymän visuaalista ilmettä on myös mahdollista kustomoida.
  • Kustomoida ja tallentaa asetuksia, kuten esimerkiksi tulostusasetuksia.
  • Kustomoida mittaustyökalut. Pystyt luomaan valmiilla asetuksilla työkaluja esimerkiksi määrämittaukseen tai tarkastukseen.
  • Jakaa valmiit asetuksesi ja työkalusi muille käyttäjille.

Bluebeam mahdollistaa myös yhteistyöskentelyn pilviratkaisuillaan

Bluebeam Studio

Bluebeam Studio toiminnallisuus mahdollistaa dokumenttin yhteiskäytön. Studiolla voidaan luoda projekteja, jonne tallennetaan tiedostoja ja kutsutaan käyttäjiä. Projektin käyttäjillä on käytössään kaikki Bluebeam Revun työkalut mittaukseen, merkintöihin sekä määrälaskentaan. Dokumenttiin tehdyt muutokset ja merkinnät näkyvät reaaliaikaisesti projektin muille jäsenille. Dokumenttien käyttöä on myös mahdollista rajoittaa käyttäjä- tai käyttäjäryhmäkohtaisesti.

Bluebeam Cloud

Bluebeam Cloud on Bluebeamin tarjoama tiedonhallintaratkaisu, joka on saatavilla selaimessa sekä mobiilisovelluksena. Cloudiin luodaan projekteja, jolle kutsutaan jäsenet ja tuodaan tiedostoja. Cloud on selainpohjaisuutensa ansiosta saatavilla mistä vain internet yhteydellä. Tämä mahdollistaa esimerkiksi dokumenttien ja suunnitelmien tarkastelun myös työmaalla.

Bluebeam cloudissa pystytään tekemään dokumenttiin merkintöjä, tietopyyntöjä ja kommentteja. Näitä voidaan jakaa helposti projektin jäsenille ja näin ollen pystytään kommunikoimaan reaaliaikaisesti suunnitelmatietoa hyödyntämällä. Cloudissa on myös saatavilla karttanäkymä, johon voidaan lisätä suunnitelmia, joka mahdollistaa muun muassa merkintöjen lisäämisen suunnitelmiin mobiililaitteella oikeaan sijaintiin pohjautuen.