Ota yhteyttä
Ota yhteyttä myyntiin

Tehokasta työmaan hallintaa – 3 uutta ominaisuutta Holixa SMS:ssä


08.08.2023

Holixa Site Management System on Trimble Connectin karttakäyttöliittymä, jolla voi tarkastella suunnitelma- ja toteuma-aineistoja sijaintiin tai maastoon nähden. Tutustu kolmeen hyödylliseen ominaisuuteen, jotka ovat nyt käytettävissä ohjelmistossa!

1. Työkoneiden päästöjen seuranta

Holixa SMS:llä voi seurata aiempaa paremmin rakentamisen aikaisia päästöjä, kun työkoneiden järjestelmistä saadaan haettua suoraan kulutus- ja käyttötiedot. Ohjelmisto tuo raporttiin koneiden käyttötunnit, joutokäyntitunnit sekä polttoaineen kulutuksen tuntikohtaisesti ja kokonaisuudessaan tehostaen työmaan hallintaa.

”CO2-päästöt ovat kuuma peruna rakennusalalla ja ihan maailmanlaajuisesti. Päästöt pystytään nyt laskemaan oikean toteuman perusteella, eikä vain arvioimalla. Tiedot saadaan kerättyä yhdestä järjestelmästä riippumatta siitä, minkä valmistajan työkone on kyseessä”, Arkance Systems Finlandin tuotepäällikkö Erno Tiensuu kertoo.

Päästöseuranta on erikseen ostettava lisäominaisuus Holixa SMS -ohjelmistoon.

2. Massalaskennat

Holixa SMS:llä voi tehdä tilavuuslaskentoja pistepilven ja LandXML-tiedoston välille. Ohjelmisto laskee pinnan ja pistepilven välisen eron, jonka perusteella työmaan etenemistä voidaan seurata entistä helpommin.

”Vaikkapa dronella kerättyä pistepilviaineistoa voidaan verrata suunniteltuun kaivuusyvyyteen. Tiedämme, paljonko pitää vielä kaivaa ja pystymme havaitsemaan, jos jollakin alueella on kaivettu liikaa tai jotain on jäänyt huomaamatta. Laskennat visualisoidaan myös kartalle ja arvot esitetään värikoodeina”, Tiensuu kertoo.

Massalaskenta erikseen ostettava lisäominaisuus. Se on toteutettu yhdessä Pointscenen kanssa, joka on nykyään osa Arkancea.

Massalaskennat visualisoidaan kartalle ja arvot esitetään värikoodeina.

3. Asetelmien tallentaminen

Holixa SMS:ssä voi nyt tallentaa käynnissä olevan istunnon tilanteen, eli avoimet mallit ja taustakartat sekä niiden rajaukset. Samaan asetelmaan pystyy palaamaan itse tai sen voi jakaa kollegoille katseltavaksi.

”Ominaisuuden avulla voi valmistella vaikka kokousaineistoja niin, että tietty kohta avautuu automaattisesti yhdellä klikkauksella. Tämä madaltaa selkeästi käytön kynnystä, kun yksi projektin hyvin tunteva henkilö voi koostaa aineiston ja jakaa tiedon kaikille muille”, Tiensuu toteaa.

Uusi tallennusominaisuus kuuluu Holixa SMS:n peruspakettiin ja on nykyisten asiakkaiden käytettävissä.

Tehosta työmaan hallintaa ja tutustu Holixa SMS tuotteesseen tästä!

Haluatko uudet lisäominaisuudet käyttöösi? Ota yhteyttä myyntiimme!