Ota yhteyttä
Ota yhteyttä myyntiin

Ihku-laskentapalvelu

Ihku-laskentapalvelu on kustannuslaskentapalvelu infrahankkeiden kustannusten arviointiin. Laskentapalvelu pitää sisällään varhaisempien hankevaiheiden hankeosalaskennan ja tarkemman rakennusosalaskennan.

 • Toteuta hankearvioita esisuunnitelmavaiheissa hankeosalaskennan avulla
 • Lisää laskennan läpinäkyvyyttä ja tarkastele kustannustietoja panosrakennetasolla
 • Laskenta tukee erilaisia hanketyyppejä katuhankkeista tie-, rata- ja siltahankkeisiin sekä aluerakentamiseen.
 • Madalla kustannusarvioiden laatimisen kynnystä, jolloin ne paranevat
 • Toteuta sekä hanke- että rakennusosalaskentaa samassa
 • Ylläpidetty ja päivittyvä rakennusosakirjasto  hankkeessa 

Katso esittelyvideo ohjelmistosta

Nosta kustannuslaskenta uudelle tasolle

Ihku-laskentajärjestelmän keskiössä on rakennusosakirjasto, joka sisältää uusilla rakennusosilla sekä päivittyvillä hinnoilla ja työsaavutuksilla täydentyvän kustannusdatan. Kustannusdatan ylläpidosta vastaa Ihku-allianssi, joten saatavillasi on aina ajantasaisin kustannustaso hankkeista riippumatta. Palvelu pitää sisällään hanketietokannan, joka on laskentasovelluksen organisaatiokohtainen hanketietovarasto, johon hankkeiden kustannuslaskelmat tallentuvat. 

Hankeosalaskennan avulla on mahdollista laskea esi- ja yleissuunnitelmavaiheiden kustannuksia, kun taas myöhemmän suunnitteluvaiheen kustannuksia voidaan laskea rakennusosalaskennan avulla. Laskentapalvelulla voidaan laskea uudisrakentamisen kustannusarvioita kaduille, teille, kunnallistekniikalle, silloille, viheralueille sekä radoille. Järjestelmä tarjoaa luotettavaa, ajantasaista ja laadukasta kustannustietoa, joka perustuu infra-alan standardeihin. 

Tutustu alla olevan videon avulla Ihkun hankeosalaskentaan

Monialaisen yhteistyön tulos

Ihku-laskentapalvelu on ollut tuotantokäytössä vuodesta 2021 lähtien. 2023 vuoden alusta lähtien Ihku-laskentapalvelussa on ollut mahdollista toteuttaa sekä hanke- että rakennusosalaskentaa. Laskentapalvelu on toteutettu allianssina, johon kuuluu tilaajaosapuolina Väylävirasto, Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Tampereen sekä Jyväskylän kaupungit. Allianssin palveluntuottajia ovat Arkance Systems Finland Oy, Mittaviiva Oy, Ramboll Finland Oy ja Solita Oy. 

Arkance Systems vastaa Ihku-laskentapalvelun jälleenmyynnistä sekä koulutus- ja tukipalveluista. Kattavien koulutuksiemme avulla nostat kustannuslaskennan uudelle tasolle. 

 

 

Ota yhteyttä

Tilaus

Saatat olla kiinnostunut myös näistä ohjelmistoista

Valitsemasi ohjelmisto

Valintasi

Formation

Service

  Valintasi

  * Tähdellä merkityt ovat pakollisia

  Close